رسانههای ایران روز دوشنبه گزارش دادند که سید محسن نقوی، وزیر کشور پاکستان، با پیامی از سوی نخستوزیر و رئیس ستاد ارتش این کشور برای رهبر جمهوری اسلامی، به تهران سفر و با مشاور علی خامنهای دیدار و گفتوگو کرده است.
بر اساس این گزارش، علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی در امور بینالملل، در این دیدار ضمن رد توقف غنیسازی اورانیوم توسط ایران گفت: «ما با مذاکرهای که بدون پیششرط و حفظ خطوط قرمز جمهوری اسلامی باشد مخالفتی نداریم».
او بدون اشاره به نام کشوری افزود: «آنها میگویند که ایران باید از غنیسازی دست بکشد، در حالی که این مسئله از خطوط قرمز ماست و اگر قرار باشد مذاکره به توقف غنیسازی منوط شود، قطعاً چنین مذاکرهای انجام نخواهد شد».
آمریکا که بارها گفته است ایران باید «غنیسازی» صفر داشته باشد، روز اول تیرماه در میانهٔ تهاجم اسرائیل، به سه تأسیسات هستهای فردو، نطنز و فرآوری اورانیوم اصفهان حمله کرد. دونالد ترامپ تهدید کرده که اگر ایران بار دیگر تلاش کند غنیسازی اورانیوم را از سر بگیرد، با حملهٔ جدیدی روبرو خواهد شد.
رسانههای ایران اطلاعاتی در مورد پیام نخستوزیر و رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان به رهبر جمهوری اسلامی منتشر نکردهاند، ولی با توجه به اظهارات علی اکبر ولایتی، به نظر میرسد این پیام در ارتباط با از سرگیری مذاکرات بین ایران و ایالات متحده برای دستیابی به توافقی در مورد پروندهٔ هستهای تهران باشد.
پیشتر در ۲۰ تیرماه، علی لاریجانی در گفتوگو با شبکهٔ الجزیره گفته بود که «در حال بررسی پیامهایی هستیم که از واشینگتن درباره ازسرگیری مذاکرات دریافت کردهایم».
مشاور علی خامنهای افزوده بود: «پس از جنگی که علیه ما صورت گرفت، دیگر هیچ اعتمادی به ایالات متحده آمریکا نداریم».
پاکستان حملات اسرائیل به مراکز هستهای، موشکی و چهرههای نظامی و اتمی جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.
در ششمین روز از حملات اسرائیل به ایران، عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان پشت درهای بسته با رئیسجمهور ایالات متحده در کاخ سفید دیدار کرد و گزارشها حاکی از این بود که بخش مهمی از محتوای این جلسه به تحولات مرتبط با درگیری نظامی اسرائیل و ایران اختصاص داشت.
در حالی که دونالد ترامپ در دیدار هفتهٔ گذشته با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، گفته بود که نمایندگان آمریکا و قرار است به زودی با هم دیدار کنند، اما تهران این موضوع را رد کرده و گفته که هیچ تاریخی برای دیدار استیو ویتکاف، نمایندهٔ ویژهٔ ترامپ در امور خاورمیانه، و عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، تعیین نشده است.
«تکمیل» اقدامات نظامی درباره تنگه هرمز
در همین حال، یک عضو کمیسیون امنیت مجلس شورای اسلامی گفت که «اقدامات نظامی در خصوص تنگهٔ هرمز تکمیل شده اما هنوز تصمیمی برای [بستن] آن اتخاذ نشده و در حال بررسی است».
محمد اسماعیل کوثری که از فرماندهان سپاه پاسداران است، به شبکهٔ خبری المیادین، نزدیک به صداوسیمای جمهوری اسلامی، گفت که «ایران میز مذاکره را ترک نکرده بلکه طرف مقابل آن را بر هم زد سپس به ایران تجاوز کرد».
این نماینده مجلس شورای اسلامی توضیح بیشتری در مورد اقدامات نظامی ایران در ارتباط با تنگهٔ هرمز نداده است، اما در روزهای گذشته خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام آمریکایی نوشته بود که ارتش ایران ماه گذشته مینهای دریایی را روی شناورها در خلیج فارس بارگذاری کرده بود.
به گفتهٔ این مقامها، تهران ممکن است واقعاً قصد مسدود کردن یکی از شلوغترین مسیرهای کشتیرانی جهان را داشته است.
حدود یک پنجم صادرات نفت و گاز جهان از تنگه هرمز عبور میکند و بسته شدن آن میتواند قیمت انرژی در جهان را افزایش دهد.