لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ تهران ۰۲:۰۱

ترامپ از قصد خود برای ارسال سامانه پاتریوت به اوکراین خبر داد


اشاره ترامپ به طرف پرچم اوکراین
اشاره ترامپ به طرف پرچم اوکراین

رئیس‌جمهور آمریکا خبر داد که سامانه‌های هوایی بیشتری از مدل پاتریوت را، به احتمال زیاد از طریق اتحادیه اروپا و با هزینه این اتحادیه، در اختیار اوکراین قرار خواهد داد تا از خود در برابر حملات فزاینده روسیه دفاع کند.

اعلام تحویل این سامانه‌های دفاع هوایی به اوکراین پیشاپیش انتشار بیانیه‌ای از سوی دونالد ترامپ صورت می‌گیرد که خود آن را «مهم» نامیده و کی‌یف، مسکو و بقیه جهان در انتظار شنیدن مفاد آن هستند.

اوکراین از مدت‌ها پیش دریافت این سامانه‌ها برای دفاع از شهرها و مردمش در برابر حملات روسیه را یک نیاز حیاتی نامیده بود.

دونالد ترامپ شامگاه یک‌شنبه، ۲۲ تیر در یک پایگاه نظامی در حومه واشینگتن با تأکید بر «نیاز شدید» اوکراین به این سامانه‌ها، بار دیگر از رئیس‌جمهور روسیه انتقاد کرد.

آقای ترامپ گفت: «پوتین واقعا بسیاری از مردم را شگفت‌زده کرد، او خوب صحبت می‌کند و بعدا عصر همه را بمباران می‌کند... من از این خوشم نمی‌آید.»

او گفت آمریکا تنها پاتریوت‌ها را ارسال می‌کند و همچنین قرار است قطعات مختلفی از تجهیزات نظامی بسیار پیشرفته را برای اوکراین ارسال کند و اتحادیه اروپا «صد در صد» هزینه آن را به ما خواهد پرداخت.

واشینگتن روز ۱۱ تیر گفته بود که ارسال برخی تسلیحات به کی‌یف را متوقف می‌کند اما سخنان دونالد ترامپ در روزهای پس از آن، حاکی از ناامیدی فزاینده او از رویکرد رئیس‌جمهور روسیه بود که حاضر به پذیرش آتش‌بس نیست.

دولت جو بایدن که کمک‌های گسترده نظامی و مالی‌اش به اوکراین مورد انتقادهای شدید دونالد ترامپ بود، سه سامانه دفاعی پاتریوت را به اوکراین تحویل داده بود.

اوکراین همچنین چهار سامانه دیگر پاتریوت آمریکایی را از آلمان و اتحادیه اروپا دریافت کرده بود.

پاتریوت یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های دفاع هوایی در جهان برای رهگیری موشک‌های بالیستیک و کروز (هدایت‌شونده) محسوب می‌شود.

آمریکا برای دفاع از اسرائیل در برابر حملات موشکی جمهوری اسلامی ایران در جنگ اخیر اسرائیل و ایران، سامانه‌های دفاعی پیشرفته‌تر «تاد» را در اسرائیل مستقر کرده بود.

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، روز ۱۳ تیر در تماس تلفنی با دونالد ترامپ پیشنهاد داد که برلین سامانه‌های پاتریوت بیشتری از آمریکا بخرد تا آن را در اختیار کی‌یف قرار دهد.

آلمان و بسیاری از قدرت‌های اروپایی در ماه‌هایی که دونالد ترامپ میزان کمک نظامی به اوکراین را کاهش داده بود تا شاید ولادیمیر پوتین را به پذیرش آتش‌بس متقاعد کند، به حمایت قاطع از اوکراین ادامه دادند، رهبران اروپایی به کی‌یف سفر کردند یا در پایتخت خود میزبان ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، بودند.

«بیانیه مهم»

سایت خبری اکسیوس یکشنبه‌شب به نقل از دو منبع آگاه خبر داد که دونالد ترامپ روز دوشنبه، ۲۳ تیر «بیانیه مهمی» صادر خواهد کرد که نشان از «تغییر عمده» در راهبرد او در قبال جنگ اوکراین خواهد داشت.

به نوشته اکسیوس، بیانیه آقای ترامپ بازتابی از یک سیاست «تهاجمی» و ارسال تسلیحات تهاجمی برای اوکراین خواهد بود.

همزمان قرار است دبیرکل ناتو و وزیر دفاع آلمان که راهی واشینگتن شده‌اند، روز دوشنبه دیدارهای جداگانه‌ای با دونالد ترامپ و وزیر دفاع آمریکا در ارتباط با اوکراین داشته باشند.

مارک روته، دبیرکل ناتو، در سفر دو روزه خود، با وزیران خارجه و دفاع و اعضای بارز کنگره نیز دیدار خواهد کرد.

به گزارش رویترز، ارزیابی می‌شود که از بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، نیز در پنتاگون به گرمی استقبال شود.

در یک تحول دیپلماتیک همزمان، کیت کلاگ، نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور اوکراین، نیز روز دوشنبه با سفر به کی‌یف با رهبران اوکراین دیدار خواهد کرد.

سناتور لیندزی گراهام، یکی از قوی‌ترین سیاستمداران متحد دونالد ترامپ، به شبکه سی‌بی‌اس گفته است که در روزهای آینده شما شاهد افزایش بی‌سابقه رساندن سلاح به اوکراین برای دفاع از خود خواهید بود.

سناتور گراهام گفت یکی از بزرگ‌ترین سوءمحاسبه‌های پوتین «بازی دادن رئیس‌جمهور ترامپ» بود، «شما تنها تماشا کنید، در روزها و هفته‌های آتی تلاش گسترده‌ای برای کشاندن پوتین به میز مذاکرات صورت خواهد گرفت».

به گفته سناتور گراهام، (این رویکرد جدید) «یک پتک واقعی در دست رئیس‌جمهور ترامپ برای پایان دادن به این جنگ است».

سناتور دموکرات ریچارد بلومنتال نیز در کنار سناتور گراهام در گفت‌وگو با سی‌بی‌اس گفت در کنگره به طرزی فزاینده اجماع دوحزبی و در میان متحدان اروپایی این حمایت وجود دارد که بخشی از دارایی‌های توقیف‌شده روسیه برای کمک به کی‌یف استفاده شود.

هفت قدرت جهانی در آغاز تهاجم نظامی تمام‌عیار روسیه به اوکراین در اسفند ۱۴۰۰، حدود ۳۰۰ میلیارد دلار از اموال روسیه در این کشورها را توقیف کردند.

دونالد ترامپ در کارزار انتخاباتی خود و آغاز بازگشت به کاخ سفید با تأکید بر «روابط بسیار خوب» خود با ولادیمیر پوتین و بیان صفاتی از رئیس‌جمهور روسیه مانند این‌ که او رهبری «باهوش» است، امیدوار بود بتواند به سرعت به جنگ روسیه در اوکراین پایان دهد، تا آنجا که حتی وعده پایان ۲۴ ساعته جنگ را داد.

دونالد ترامپ در شش ماه اخیر شش بار تلفنی با ولادیمیر پوتین تلفنی سخن گفته و به تازگی انتقادهای تند خود از او را آشکارتر کرده است.

آقای ترامپ روز ۱۷ تیر گفت ما کلی «مزخرف» از پوتین می‌شنویم؛ یک مشت حرفهای خیلی خوب اما بی‌معنی.

روسیه در دوره اخیر ضمن پیشروی در جبهه‌های جنگ با دادن تلفات بالا، حملات موشکی و پهپادی به کی‌یف و سایر شهرهای اوکراین را تشدید کرده است.

ولودیمیر زلنسکی روز ۲۱ تیر در اشاره به گسترش حملات هوایی روسیه، خواهان اتخاذ تصمیمات سریع و از جمله تحریم‌های بیشتر علیه مسکو شد.

XS
SM
MD
LG