لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ تهران ۰۵:۴۷

زنده لاریجانی: در حال بررسی از سرگیری مذاکره با آمریکا هستیم؛ اعلام جرم علیه کواکبیان

پوشش زندۀ خبرهای درگیری و جنگ اسرائیل و ایران که بامداد ۲۳ خرداد با حملات گستردهٔ هوایی اسرئیل آغاز شد و اکنون در وضعیت آتش‌بس شکننده قرار دارد.

۰۲:۵۶

علی طائب، از مسئولان پیشین قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران، «فوت کرد»

سپاه پاسداران بدون اشاره به جزئیات از فوت علی طائب، نماینده پیشین خامنه‌ای در قرارگاه ثارالله سپاه، خبر داده و فرمانده‌کل سپاه نیز درگذشت او را تسلیت گفته است.

سپاه پاسداران درباره زمان و علت فوت علی طائب هیچ توضیحی ارائه نکرده است. با این حال به نوشته روزنامه شرق، مرگ او روز پنجشنبه ۱۹ تیر رخ داده است.

محمد پاکپور، فرمانده کل جدید سپاه پاسداران که در پی کشته شدن حسین سلامی به این سمت منصوب شد، در پیامی بدون اشاره به جزئیات، فوت علی طائب را به برادرش حسین طائب تسلیت گفت.

دو برادر علی طائب در سال‌های اخیر از مسئولان ارشد امنیتی در جمهوری اسلامی بوده‌اند؛ حسین طائب، رئیس پیشین سازمان اطلاعات سپاه و مشاور فعلی فرمانده‌کل سپاه پاسداران، و مهدی طائب، رئیس «قرارگاه عمار».

۰۱:۳۰

«بازداشت دست‌کم ۲۱ نوکیش مسیحی در ایران» پس از آتش‌بس با اسرائیل

سازمان «ماده ۱۸» که خبرهای مسیحیان در ایران را پوشش می‌دهد روز جمعه گزارش داد که در هفته‌های اخیر و پس از اعلام آتش‌بس میان اسرائیل و ایران ماموران وزارت اطلاعات دست‌کم ۲۱ شهروند مسیحی را بازداشت کرده‌اند.

به گفته این نهاد حقوق بشری، بازداشت این شهروندان در شش شهر تهران، کرمان، کرمانشاه، رشت، ارومیه و ورامین صورت گرفته است.

در این گزارش اشاره‌ای به جزئیات بیشتر، از جمله هویت بازداشت شدگان و زمان دقیق دستگیری آنها، نشده است.

همچنین به گفته سازمان «ماده ۱۸»، برخی از این شهروندان مسیحی با اتهاماتی مواجه شده‌اند که در مصوبه جدید مجلس شورای اسلامی تحت عنوان «تشدید مجازات جاسوسان» مطرح شده است.

تصویب طرح موسوم به «تشدید مجازات جاسوسان و همکاران با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم» در مجلس شورای اسلامی با موجی از واکنش‌ها روبه‌رو شد و از جمله ۵۷ حقوقدان در بیانیه‌ای آن را «فاجعه‌ای بزرگ» برای نظام قانونی و قضایی ایران خواندند.

شورای نگهبان در روزهای اخیر این مصوبه را به دلیل برخی ابهامات و ایرادات به مجلس بازگردانده است.


۰۱:۱۹

اعلام جرم علیه مصطفی کواکبیان پس از اظهارات او درباره کاترین شکدم

صداوسیمای جمهوری اسلامی اظهارات مصطفی کواکبیان، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، را «زشت و دروغ» خواند و قوه قضاییه جمهوری اسلامی نیز بدون ذکر نام، از اعلام جرم علیه او خبر داد.

مصطفی کواکبیان شامگاه پنجشنبه در برنامه «میزگرد» در شبکه خبر مدعی شده بود که کاترین شکدم در سفرهای خود به ایران «با ۱۲۰ نفر از افراد بسیار مهم» رابطه جنسی داشته است.

روابط عمومی صداوسیما روز جمعه در اطلاعیه‌ای این اظهارات را «غیرمستند» و «ادعایی زشت و دروغ به بهانه مبارزه با نفوذ» خواند.

مرکز رسانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی نیز با اشاره به «ادعای مجهول یک فعال سیاسی و نماینده پیشین مجلس در یک برنامه تلویزیونی»، اعلام کرد که «مقام قضایی» ضمن احضار او دستور داد که این فرد مدارک و مستندات ادعای خود را ارائه دهد «که تا کنون هیچ سند و‌ مدرک معتبری بابت ادعای صورت گرفته ارائه نشده است».

بر اساس این گزارش، دادستانی تهران علیه مصطفی کواکبیان به دلیل «این ادعای بدون سند و تشویش اذهان عمومی» اعلام جرم کرد و پرونده قضایی تشکیل داد.

کاترین پرز-شکدم، تحلیلگر یهودی زاده فرانسه و همچنین دارای تابعیت بریتانیا در مطلبی که نوامبر ۲۰۲۱ در وبسایت تایمز اسرائیل منتشر شد نسبت به یهودی‌ستیزی سران جمهوری اسلامی و همچنین برنامه هسته‌ای ایران هشدار داد.

خانم شکدم بین سال‌ها ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ چند بار به ایران سفر کرده و مطالبی به قلم او در رسانه‌های حکومتی، از جمله وبسایت رهبر جمهوری اسلامی، منتشر شده بود؛ به نوشته خبرگزاری تسنیم، او در مجموع سفرهای خود ۱۸ روز در ایران حضور داشت.

خانم شکدم در سال ۱۴۰۰ در مصاحبه با بی‌بی‌سی فارسی «جاسوسی برای اسرائیل» و درخواست مقام‌های جمهوری اسلامی برای «رابطه» را به شدت رد کرده بود.


۲۱:۵۸ ۲۰.۴.۱۴۰۴

علی لاریجانی: در حال بررسی پیام‌های آمریکا برای ازسرگیری مذاکرات هستیم

علی لاریجانی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی، می‌گوید تهران در حال بررسی پیام‌های آمریکا برای ازسرگیری مذاکرات است.

به‌گزارش کانال خبری الجزیره، علی لاریجانی امروز ۲۰ تیرماه در گفت‌وگو با این شبکه گفت: «در حال بررسی پیام‌هایی هستیم که از واشینگتن دربارهٔ ازسرگیری مذاکرات دریافت کرده‌ایم.»

مشاور علی خامنه‌ای همچنین افزود: «پس از جنگی که علیه ما صورت گرفت، دیگر هیچ اعتمادی به ایالات متحده آمریکا نداریم.»

مشاور رهبر جمهوری اسلامی ۱۱ فروردین امسال، پیش از شروع مذاکرات ایران و آمریکا بر سر برنامهٔ هسته‌ای تهران، گفته بود که در صورت اقدام نظامی آمریکا یا اسرائیل علیه ایران، «مردم فشار می‌آورند» و ساخت بمب اتمی «توجیه ثانویه پیدا می‌کند».

این مذاکرات از ۲۳ فروردین در مسقط آغاز شد و قرار بود دور ششم آن ۲۵ خرداد در مسقط برگزار شود که به‌دلیل شروع حملات اسرائیل به ایران لغو شد. پس از پایان هر نشست دو طرف از پیشرفت مذاکرات می‌گفتند اما شرط آمریکا برای توافق، یعنی توقف غنی‌سازی در ایران، و در مقابل اصرار طرف ایرانی بر غنی‌سازی باعث به درازا کشیده شدن مذاکرات شده بود.


۲۰:۴۱ ۲۰.۴.۱۴۰۴

سقوط تولید نفت ایران در میانهٔ جنگ با اسرائیل

آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید تولید روزانهٔ نفت ایران در ماه گذشتهٔ میلادی، همزمان با جنگ ایران و اسرائیل، نسبت به ماه پیش از آن ۴۰۰ هزار بشکه افت کرد.

براساس تازه‌ترین گزارش ماهانهٔ این آژانس، تولید روزانهٔ نفت ایران در ماه مه سه میلیون و ۴۸۰ هزار بشکه بود اما در ماه ژوئن به سه میلیون و ۸۰ هزار بشکه سقوط کرد.

براساس این گزارش، قیمت نفت خام شاخص به‌طور متوسط در ماه ژوئن حدود ۷ دلار در هر بشکه افزایش یافت و در بازه وسیعی بین ۶۵ دلار تا ۸۰ دلار در هر بشکه معامله شد. حملات هوایی اسرائیل به ایران در میانهٔ ماه باعث جهش قیمت‌ها شد و قیمت نفت شاخص دریای شمال به‌طور موقت از ۸۰ دلار در هر بشکه عبور کرد و پس از اعلام آتش‌بس به سطوح پیش از این جنگ بازگشت.

۱۷:۵۳ ۲۰.۴.۱۴۰۴

میرحسین موسوی می‌گوید همبستگی مردم در جنگ به‌معنای تأیید حکومت نیست

میرحسین موسوی، از رهبران «جنبش سبز» که از بهمن ۱۳۸۹ در زندان خانگی به سر می‌برد، می‌گوید «وضعیت تلخی» که در جنگ میان ایران و اسرائیل برای کشور پیش آمد، «نتیجهٔ یک رشته خطاهای بزرگ بود».

آقای موسوی در بیانیه‌ای که روز جمعه ۲۰ تیرماه منتشر شد، با اشاره بر «همبستگی و ایستادگی» مردم «در عین رنجیدگی‌های عمیق» در ایام جنگ، تأکید کرد «اینک، پس از سپری شدن آن روزها، هولناک خواهد بود اگر کسانی با رؤیاپردازی واکنش جامعه را تأییدی بر شیوهٔ حکمرانی ناکارآمدشان بپندارند یا جلوه دهند».

میرحسین موسوی در بیانیهٔ خود، با تأکید بر این‌که «ساختار کنونی نظام نماینده همهٔ ایرانیان نیست»، بار دیگر خواستار برگزاری رفراندوم برای تأسیس مجلس مؤسسان قانون اساسی شد؛ خواسته‌ای که سال ۱۴۰۱ در میانهٔ اعتراضات جنبش «زن زندگی آزادی» برای اولین بار آن را مطرح کرده بود.

گزارش کامل را در لینک زیر بخوانید.


۱۴:۰۱ ۲۰.۴.۱۴۰۴

از نگاه نیوزویک: چهار نشانهٔ احتمال ازسرگیری جنگ ایران و اسرائیل

نشریه نیوزویک چهار نشانه را به عنوان دلایل احتمالی برای ازسرگیری درگیری نظامی اسرائیل و ایران تشریح کرده است.

این نشریه آمریکایی روز پنج‌شنبه، ۱۹ تیر، نوشت هم ایران و هم اسرائیل به سرعت در حال تجدید قوای نظامی خود هستند؛ ایران به بازسازی پدافند آسیب‌دیده خود روی آورده و به فکر خرید سامانه‌های موشکی از کشورهای دوست برای پدافندش افتاده است.

اسرائیل نیز در کنار تجهیز بیشتر به مهمات پیشرفته و سیستم‌های دفاع موشکی دقیق برای جایگزینی با تسلیحاتی که در جنگ اخیر به کار برد، تحرکات در منطقه از جمله گشت‌های هوایی در لبنان را افزایش داده و نیروهای ذخیره بیشتری را برای پشتیبانی از نیروهای خط مقدم و غیرنظایمیان دوباره فعال کرده است.

ابهام در مورد میزان آسیب وارده به برنامه هسته‌ای ایران در نتیجه حملات آمریکا و اسرائیل آن‌ هم در شرایطی که ایران هنوز بر ادامه غنی‌سازی اورانیوم و توسعه سانتریفیوژها اصرار دارد و همزمان بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تأسیساتش را تعلیق کرده، دومین دلیل برای احتمال تکرار درگیری نظامی از نگاه نیوزویک است به‌ویژه این‌که هنوز افق روشنی برای مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا نیز بر سر برنامه اتمی ایران دیده نمی‌شود.

این نشریه هم‌سویی و هم‌افزایی دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو را که در نشست‌های اخیر این دو رهبر (در دیدار این هفته نخست‌وزیر اسرائیل از کاخ سفید) دیده شد، سومین نشانه این دانسته که جنگ اسرائیل و ایران قابل تکرار است.

نیوزویک تحرکات تهاجمی حوثی‌های متحد تهران در حمله به اسرائیل را که این هفته هم به صورت شلیک موشک بالیستیک به اسرائیل و هم دو مورد حمله به دو کشتی و غرق کردن آن‌ها در دریای سرخ به تصویر کشیده شد و قابلیت نظامی رو به رشد حوثی‌ها را نشان داد، علامت دیگری از «راهبرد گسترده‌تر ایران برای فشار بر اسرائیل و مختل کردن خطوط کشتی‌رانی» دانسته و نوشته است که افزایش این نوع از خصومت‌ها، احتمال ورود دوباره آمریکا به رویارویی نظامی مستقیم در منطقه را افزایش می‌دهد.

۱۳:۰۷ ۲۰.۴.۱۴۰۴

نرگس محمدی از تهدید شدن توسط حکومت به حذف فیزیکی خبر داد

کمیته صلح نوبل در نروژ روز جمعه در بیانیه‌ای خبر داد که نرگس محمدی در ایران توسط «عوامل رژیم» به «حذف فیزیکی» تهدید شده است.

کمیته نوبل در این بیانیه از این «تهدیدات جدی» ابراز نگرانی کرده است.

۱۲:۵۵ ۲۰.۴.۱۴۰۴

هشدار تازه وزارت خارجه آمریکا درباره سفر به ایران

عماد شرقی، بازرگان آمریکایی- ایرانی که چند سال «به ناحق» در ایران زندانی شده بود، و وزارت خارجه آمریکا، در فراخوان‌هایی از همه شهروندان دارای تابعیت دوگانه آمریکایی- ایرانی خواستند از هر گونه سفر به ایران اکیدا خودداری کنند زیرا «خطر بازداشت» آن‌ها از سوی جمهوری اسلامی برای گروکشی سیاسی، به‌ویژه در مقطع فعلی، بسیار جدی است.

آدم بوهلر، نماینده ویژه آمریکا در امور شهروندان آمریکایی زندانی در جهان، روز پنج‌شنبه در یک نشست خبری در واشینگتن گفت خطر بازداشت غیرقانونی یا گروگان‌گیری دولتی، برای ایرانی-آمریکایی‌ها بیشتر از سایر شهروندان ایرانی است که تابعیت یک کشور دیگر را هم دارند.

آقای بوهلر یادآوری کرد که شهروندان ایرانی- آمریکایی زیادی در گذشته «به ناحق» از سوی جمهوری اسلامی دستگیر و زندانی شده، سال‌ها به «اتهامات واهی» در بازداشت ایران رها شده‌اند، «زیر شکنجه روانی قرار گرفتند و حتی به اعدام محکوم شدند».

به گزارش سی‌ان‌ان، وزارت خارجه آمریکا کارزار خود برای دادن هشدار به ایرانی-آمریکایی‌ها به منظور خودداری از سفر به ایران را در پی درگیری نظامی اخیر اسرائیل و ایران و حملات نظامی آمریکا به سایت‌های هسته‌ای ایران، تشدید کرده است.

وزارت خارجه آمریکا در هشدارهای سفر خود نوشته است با وجود تمامی توصیه‌های اکید به نرفتن به ایران، باز اگر هنوز کسانی هستند که می‌خواهند به ایران سفر کنند، نمونه دی‌ان‌ای خود را نزد بستگان‌شان در آمریکا و همچنین وصیت‌نامه‌ای از خود را برای عزیزان‌شان در آمریکا باقی بگذارند.

عماد شرقی روز پنج‌شنبه با حضور در وزارت خارجه آمریکا خطاب به شهروندان دوتابعیتی آمریکایی- ایرانی گفت: «حرف مرا گوش کنید، سفرتان را لغو کنید، خطر دستگیری و زندانی شدن‌تان بسیار زیاد است، به من اعتماد کنید، هیچ چیز ارزش شکنجه شدن و گذراندن سال‌های عمرتان در سلول‌های کثیف و تاریک زندان ایران را ندارد».

او افزود: من هم قبل از سفرم به ایران اطمینان داشتم که اتفاقی برایم نخواهد افتاد اما اشتباه می‌کردم، شما اشتباه مرا تکرار نکنید، ایرانی‌ بودن‌تان محافظتی از شما نمی‌کند بلکه شما را به هدفی راحت‌تر برای مقامات ایران تبدیل خواهد کرد تا از شما به عنوان یک مهره سیاسی سوءاستفاده کنند».

عماد شرقی بهار هفت سال پیش برای دیدار خانواده به تهران رفت و به اتهام «جاسوسی» زندانی و به ده سال حبس محکوم شد. آقای شرقی پس از حدود پنج سال حبس در اوین در اواخر شهریور دو سال پیش در یک معامله ایران و دولت جو بایدن در آمریکا آزاد شد. همسر او نیز سال‌های زیاد ممنوع‌الخروج بود.

هنوز شماری شهروند دوتابعیتی، از جمله رضا ولی‌زاده، خبرنگار پیشین رادیوفردا، در زندان جمهوری اسلامی ایران هستند.

وزیر خارجه ایران روز ۱۹ تیر تأیید کرد که جمهوری اسلامی یک دوچرخه‌سواری فرانسوی-آلمانی ۱۸ ساله را نیز (که ایرانی نیست و تنها در حال عبور از ایران با دوچرخه بوده) بازداشت کرده است.

۱۱:۳۲ ۲۰.۴.۱۴۰۴

نامه گالانت به خامنه‌ای: اسرائیل همه جا چشم و گوش دارد

وزیر دفاع پیشین اسرائیل در «نامه سرگشاده» به رهبر جمهوری اسلامی ایران به او هشدار داد که اگر حکومتش به تلاش برای دستیابی به توان هسته‌ای نظامی ادامه دهد، «بهای سنگینی» خواهد پرداخت.

ژنرال ذخیره یوآو گالانت، در این نامه به تاریخ جمعه، ۲۰ تیر، خطاب به علی خامنه‌ای، به سهم خود در طراحی حمله نظامی اسرائیل به ایران که «در جنگ ۱۲ روزه به اوج خود رسید»، اشاره کرده، «دستاوردهای اسرائیل» از زمان حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل را برشمرده و نوشته است که اسرائیل در هر جایی «چشم و گوش» دارد.

آقای گالانت به علی خامنه‌ای نوشت: «ما هرگز یکدیگر را ملاقات نکرده‌ایم، اما اطمینان دارم که هر دو ما مطالب زیادی درباره هم می‌دانیم، من شما را از حدود سه دهه پیش می‌شناسم و تمامی مقاطع حیاتی رهبری شما را بررسی کرده‌ام؛ تصمیمات شما، دکترین و طراحی نیروهای نیابتی را که در منطقه برپا کردید، دنبال کرده‌ام. شاهد بودم که شما بعد از (روح‌الله) خمینی رهبری را به دست گرفتید و قدرت سیاسی خود را با ساخت هژمونی ایرانی در منطقه ساختید. نه تنها اهداف شما بلکه شیوه‌هایی را آموختم که شما باور داشتید با توسل به آن‌ها اهداف‌تان را محقق می‌کنید».

او در این نامه افزود من در مقام وزیر دفاع مسئول بودم که دهه‌ها اطلاعات و قابلیت‌های جمع شده در نیروی هوایی و درک راهبردی اسرائیل را به یک طرح نظامی هماهنگ تبدیل کنم؛ همان طرحی که "حلقه آتش" شما (در اطراف اسرائیل) را به چاقویی داغ تبدیل کرد که گویی یک قالب کره را می‌برد، و در نهایت باعث فروپاشی طرح شما شد؛ طرحی که در جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و آمریکا علیه برنامه هسته‌ای، موشکی و رده‌های ارشد نظامی شما به اوج خود رسید».

ژنرال گالانت در نامه طولانی خود جزئیات «شکست» طرح «حلقه آتش» مورد نظر ایران در اطراف اسرائیل و «شکست‌ها» در بیروت، دمشق و تهران را بیان کرده و به جزئیات عواقب حملات اخیر اسرائیل در ایران پرداخته و نوشت «از بسیاری جهات، ما بیشتر از خود شما، شما را شناخته‌ایم».

او از رهبر جمهوری اسلامی پرسید که آیا حاضر است آینده خود و آینده ایران را در یک مصاف هسته‌ای جدید «که بعید است بتواند به خط پایان برسد» به خطر بیندازد؟ به نوشته او، ایران برای محافظت از یک برنامه هسته‌ای به قابلیت‌های دفاعی و تهاجمی هم نیاز دارد اما این قابلیت‌ها در ایران پیشاپیش ناکارآمدی خود را «ثابت کردند».

ژنرال گالانت نوشت شما کشوری با ۹۰ میلیون نفر جمعیت و مساحتی ۶۰ برابر اسرائیل دارید، اما امروز «بیش از هر زمان دیگر در معرض خطر است»... و «اکنون لحظه انتخاب است... که آیا سعی در احیای تلاش هسته‌ای... و زرادخانه خود خواهید کرد یا بر رفاه و آینده مردم خود متمرکز خواهید شد؟ اگر دوباره اشتباه انتخاب کنید، ما همان‌جا منتظر هستیم».

مقامات اسرائیلی و جمهوری اسلامی حدود دو دهه درگیر هشدار دادن‌های متقابل بوده‌اند اما ظاهرا این نخستین بار است که چنین نامه سرگشاده و مفصلی از سوی یکی از ارشدترین مقامات نظامی اسرائیل خطاب به رهبر جمهوری اسلامی نوشته و علنی می‌شود.

بیشتر

XS
SM
MD
LG