لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ تهران ۲۱:۴۴
نمایی از ناو هواپیمابر یو‌اس‌اس دوایت آیزنهاور هنگام عبور از تنگهٔ هرمز- عکس آرشیوی
نمایی از ناو هواپیمابر یو‌اس‌اس دوایت آیزنهاور هنگام عبور از تنگهٔ هرمز- عکس آرشیوی

زنده «اقدامات نظامی دربارهٔ تنگهٔ هرمز تکمیل شده است»؛ بازگشت نتانیاهو به میز محاکمه

به‌روز شده

پوشش زندۀ خبرهای درگیری و جنگ اسرائیل و ایران که بامداد ۲۳ خرداد با حملات گستردهٔ هوایی اسرئیل آغاز شد و اکنون در وضعیت آتش‌بس شکننده قرار دارد.

۱۱:۱۴ ۱۴.۴.۱۴۰۴

بشرا دستورنژاد، بازیگر مقیم آمریکا، از بازداشت «خشونت‌آمیز» پدرش در ایران خبر داد

بشرا دستورنژاد روز شنبه ۱۴ تیرماه در اینستاگرام از بازداشت پدرش مهران دستورنژاد در ایران «به‌شکلی خشونت‌آمیز» خبر داد.

این بازیگر و مدل ایرانی که از سال ۲۰۱۲ مقیم آمریکا شده است، نوشت پدرش که با او و خانواده‌اش مهاجرت نکرد، «هرگز درگیر سیاست نبوده و به «زندگی با حداقل امکانات در ایران و نگهداری از پدر و مادرش و اعتقادات بهائی‌اش» مشغول بوده است.

خانم دستورنژاد گفته است «تنها "جرم" پدرش این است که عضو جامعۀ بهائی است و دلش نمی‌خواست ایران را ترک کند».

این بازیگر ایرانی در عین حال از بازداشت خشونت‌آمیز و بی‌دلیل «تعداد زیادی از دوستان و نزدیکان بهائی» دیگر نیز خبر داده است.

پس از توقف جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و ایران، موج گسترده‌ای از بازداشت‌ شهروندان به‌بهانۀ «همکاری یا جاسوسی برای اسرائیل» در ایران گزارش شده است.

مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، روز جمعه ۱۳ تیرماه اعلام کرد «صدها نفر، شامل کاربران شبکه‌های اجتماعی، روزنامه‌نگاران، مدافعان حقوق‌ بشر و شهروندان خارجی، از جمله افغانستانی، و افراد متعلق به اقلیت‌های اتنیکی و مذهبی، بهائی‌ها، کردها، بلوچ‌ها و عرب‌ها و… به بهانه‌ همکاری یا جاسوسی برای اسرائیل دستگیر شده‌اند.»

مای ساتو به حکومت جمهوری اسلامی هشدار داده است: که «دولت‌ها نباید از شرایط پس از درگیری [جنگ] به‌عنوان فرصتی برای افزایش سرکوب اقلیت‌های اتنیکی و مذهبی و همین‌طور مخالفان استفاده کنند.»

۱۰:۳۵ ۱۴.۴.۱۴۰۴

عکس‌هایی از زندگی در تهران زیر بمباران

تهران ۱۲ روز جنگ اسرائیل و ایران را در سکوتی گذراند که فقط صدای انفجارها و شلیک پدافندها آن را می‌شکست. ایرانی‌ها در خانه‌هایشان با ترس و اضطراب، بی‌خواب و چشم‌انتظار، روزها و شب‌ها را سپری می‌کردند. در این عکس‌ها که یک عکاس ایرانی با نام محفوظ به آسوشیتدپرس داده است، تلاش ساکنان پایتخت برای پناه بردن به چیزهای آشنا و ادامۀ زندگی عادی در بحبوحۀ جنگ و بمباران‌ها به تصویر کشیده شده است.


۰۷:۱۶ ۱۴.۴.۱۴۰۴

ترامپ می‌گوید ایران با بازرسی‌ها و توقف غنی‌سازی موافقت نکرده است

رئیس جمهور ایالات متحده تصریح کرد که ایران با بازرسی از برنامه هسته‌ای خود یا دست کشیدن از غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است.

دونالد ترامپ بامداد شنبه در هواپیمای ویژه ریاست جمهوری به خبرنگاران گفت که معتقد است برنامه هسته‌ای تهران «برای همیشه» به عقب رانده شد، اگرچه ایران می‌تواند آن را در مکانی دیگر از سر بگیرد.

او همچنین گفت که روز دوشنبه در کاخ سفید با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در مورد ایران گفت‌وگو خواهد کرد.


۰۳:۴۱ ۱۴.۴.۱۴۰۴

ترامپ: همه بمب‌ها اصابت کردند و تاسیسات هسته‌ای ایران نابود شد

رئیس جمهور ایالات متحده بار دیگر تاکید کرد که حمله به سه تاسیسات هسته‌ای ایران موفق بود.

دونالد ترامپ در مراسم امضای لایحه کاهش مالیاتی که همزمان با چهارم ژوییه، روز استقلال آمریکا، در محوطه چمن جنوبی کاخ سفید برگزار می‌شد، خطاب به خلبان‌های بمب افکن‌های بی-۲ که اخیرا در بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران شرکت داشتند گفت: «کارتان عالی و بی‌نقص بود؛ یکی از بی‌نقص‌ترین عملیات نظامی در تاریخ کشور.»

آقای ترامپ همچنین هنگام پرواز دو بمب‌افکن بی-۲ و شماری از هواپیماهای نظامی بر فراز کاخ سفید به آنها ادای احترام کرد.

ارتش ایالات متحده بامداد اول تیر با استفاده از بمب افکن‌های بی-۲ و همچنین موشک‌های شلیک شده از یک زیردریایی، سه تاسیسات هسته‌ای ایران در فردو، نطنز و اصفهان را هدف قرار داد.

دونالد ترامپ در سخنان خود افزود: «تک تک بمب‌ها اصابت کردند و نابودی کامل رخ داد. حتی رسانه‌های خبرهای جعلی هم این را اعتراف کردند.»

در روزهای اخیر برخی رسانه‌ها با استناد به ارزیابی‌های اطلاعاتی افشاشده یا تصاویر ماهواره‌ای، گزارش‌های مختلفی درباره میزان خسارت‌های وارد شده به تاسیسات هسته‌ای ایران منتشر کرده‌اند.

آقای ترامپ در سخنان خود همچنین عملیات اول تیر در ایران را با عملیات ناکام ارتش آمریکا در طبس در اردیبهشت ۱۳۵۹ مقایسه کرد و گفت: «ما هیچ تصادمی نداشتیم، هیچ هواپیمایی را از دست ندادیم. کسی را از دست ندادیم.»

او افزود: «این هواپیماهای زیبایی که [در رژه هوایی بر فراز کاخ سفید] دیدید کاملا رادارگریز بودند و صاف از وسط یک کشور بسیار متخاصم پرواز کردند. روح آنها هم اصلا از نزدیک شدن این هواپیماها خبردار نشد.»

۰۰:۳۷ ۱۴.۴.۱۴۰۴

پایان اولین سفر خارجی پزشکیان پس از جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و ایران

از راست: رجب طیب اردوغان، مسعود پزشکیان و الهام علی‌اف، روسای جمهوری ترکیه، ایران و آذربایجان در جریان هفدهمین اجلاس سران اکو؛ خانکندی
از راست: رجب طیب اردوغان، مسعود پزشکیان و الهام علی‌اف، روسای جمهوری ترکیه، ایران و آذربایجان در جریان هفدهمین اجلاس سران اکو؛ خانکندی

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران که برای شرکت در اجلاس یک روزه رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) به جمهوری آذربایجان سفر کرده بود، شامگاه جمعه به تهران بازگشت.

این نخستین سفر خارجی مسعود پزشکیان از زمان جنگ اسرائیل و ایران به شمار می‌رود و در حالی انجام شد که آسمان ایران از بامداد ۲۳ خرداد در پی حملات هوایی اسرائیل بسته شد.

آقای پزشکیان شامگاه جمعه در فرودگاه مهرآباد تهران گفت: «برخی عنوان می‌کردند که این سفر ممکن است همراه با خطراتی باشد یا در مسیر آن مشکلاتی ایجاد شود، اما الحمدلله همان‌گونه که رفتن ما بدون مشکل انجام شد، بازگشت ما نیز با آرامش کامل و امنیت صورت گرفت.»

بر اساس اعلام سازمان هواپیمایی کشوری، از روز شنبه ۱۴ تیرماه فرودگاه‌های ایران به جز اصفهان و تبریز پروازهای خود را از سر خواهند گرفت.


۰۰:۳۲ ۱۴.۴.۱۴۰۴

واکنش‌ها به اظهارات رئیس پدافند غیرعامل درباره واتس‌اپ

هدیه شادمانی، دختر علی شادمانی فرمانده پیشین قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا که چند روز پس از انتصاب به این مقام در حمله اسرائیل کشته شد، گفته است که پدرش طی آن چند روز «گوشی و وسایل هوشمند» به همراه نداشت.

این اظهارات در واکنش به سخنان غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، بیان شده است که روز پنجشنبه در اولین مصاحبه عمومی خود پس از جنگ اسرائیل و ایران پیام‌رسان واتس‌اپ را متهم کرد که عامل «مکان‌یابی» و کشته شدن برخی فرماندهان بوده است؛ اتهامی که پیش از این به شدت از سوی شرکت متا رد شده است.

هدیه شادمانی در واکنش به سخنان غلامرضا جلالی در اینستاگرام خود نوشت که پدرش «طی روزهای فرماندهی ستاد جنگ» وسایل هوشمند به همراه نداشت و «ردیابی‌های دقیق اسرائیل فراتر از واتس‌اپ یا جاسوسی سنتی و فردی است».

اظهارات رئیس پدافند غیرعامل واکنش‌های دیگری نیز به همراه داشته و از جمله محسن برهانی، وکیل و حقوقدان، با یادآوری اینکه فیلتر کردن تلگرام نیز با ساختن مستند و «دروغ‌پردازی‌ها و فضاسازی‌ها» انجام شد نوشت: در صدا و سیما «از امروز شروع کردند به مستندسازی علیه واتس‌اپ جهت فیلترینگ».

محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا، نیز خطاب به رئیس سازمان پدافند غیرعامل نوشت: «در روزهای سخت جنگ نه از خودتان خبری بود و نه از سازمان‌تان […] حالا که آمده‌اید همه هنرتان خلاصه شده در فحش دادن به واتس‌اپ؟»


۲۱:۳۸ ۱۳.۴.۱۴۰۴

کانون نویسندگان حکومت را به انتقام‌گیری از مخالفان سیاسی خود در پی حملات اسرائیل متهم کرد

در ادامه ابراز نگرانی‌ها از وضعیت زندانیانی که در پی حمله به زندان اوین، به زندان‌های دیگر منتقل شده‌اند، کانون نویسندگان ایران روز جمعه در بیانیه‌ای در همین زمینه حکومت جمهوری اسلامی را متهم کرد که «درصدد انتقام‌گیری و کین‌جویی از مخالفان سیاسی و عقیدتی خود در شرایط غبارآلود و نابهنجار فعلی ا‌ست».

این هشداری است که گزارشگر ویژه سازمان ملل هم پیشتر در روز جمعه داده بود.

این سازمان مدنی ادامه داده است: «اخبار انتشاریافته درباره‌ شرایط نگهداری زندانیان منتقل‌شده به‌ویژه زندان قرچک، خبر از وضعیتی غیرانسانی و تحمل‌ناپذیر می‌دهد که سلامت و جان زندانیان را نیز به‌شدت تهدید می‌کند.»

روز دوم تیرماه، یک روز پیش از اعلام آتش‌بس جنگ ۱۲ روزه، برخی نقاط تهران شاهد سنگین‌ترین حملات اسرائیل بود،‌ از جمله زندان اوین در شمال تهران که توسط اسرائیل به‌ عنوان حمله به یکی از «نهادهای سرکوب» توصیف شد.

قوه قضاییه تنها اعلام کرده است که این حمله بیش از ۷۰ کشته داشته و سازمان زندان‌های ایران نیز یک روز پس از حملهٔ اسرائیل به زندان اوین اعلام کرد که زندانیان اوین به سایر زندان‌های استان تهران منتقل شده‌اند.

با این حال بی‌خبری از وضع این زندانیان و محل دقیق نگهداری آنها به ادامه نگرانی‌ها دامن زده است.

کانون نویسندگان در ادامه بیانیه خود «مسئولیت جان همه‌ زندانیان و تمام عواقب و عوارض این امر» را «بر عهده‌ مقامات حاکمیتی و قضایی جمهوری اسلامی» دانسته و خواستار آزادی این زندانیان شده است.

۱۹:۵۵ ۱۳.۴.۱۴۰۴

نگرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل از «احتمال ناپدیدسازی قهری» در مورد برخی از زندانیان اوین

مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، روز جمعه در پیامی در شبکه ایکس از احتمال «ناپدیدسازی قهری» بعضی از زندانیان سیاسی در زندان اوین از جمله حسین رونقی و برادرش ابراز نگرانی کرد.

او نوشت: «کماکان در حال دریافت گزارش‌هایی هستم مبنی بر وخامت اوضاع زندانیانی‌ که پس از حمله‌ اسرائیل به زندان اوین، به ندامتگاه تهران بزرگ و زندان قرچک منتقل شده‌اند. محل نگهداری برخی از زندانیان اوین همچنان نامشخص است که باعث ایجاد نگرانی در مورد احتمال وقوع ناپدیدسازی‌‌های قهری می‌شود.»

خانم ساتو همچنین یادآوری کرده است:‌ «صدها نفر، شامل کاربران شبکه‌های اجتماعی، روزنامه‌نگاران، مدافعان حقوق‌ بشر و شهروندان خارجی، از جمله افغانستانی، و افراد متعلق به اقلیت‌های اتنیکی و مذهبی، بهایی‌ها، کردها، بلوچ‌ها و عرب‌ها و… به بهانه‌ همکاری یا جاسوسی برای اسرائیل دستگیر شده‌اند.»

او در ادامه به حکومت جمهوری اسلامی هشدار داده است:‌ «دولت‌ها نباید از شرایط پس از درگیری [جنگ] به عنوان فرصتی برای افزایش سرکوب اقلیت‌های اتنیکی و مذهبی و همین طور مخالفان استفاده کنند.»

۱۸:۵۹ ۱۳.۴.۱۴۰۴

تأکید عربستان سعودی بر نیاز به بازگشت به مذاکرات اتمی

وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز جمعه در مصاحبه‌ای بر «نیاز به بازگشت به مذاکرات دیپلماتیک» درباره فعالیت هسته‌ای ایران تأکید کرد.

فیصل بن فرحان که در مسکو به سر می‌برد همچنین از ایران خواست تا با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری لازم را داشته باشد.

روز جمعه آژانس خبر داد که تیم بازرسانش ایران را ترک کرده‌اند.

۱۷:۰۳ ۱۳.۴.۱۴۰۴

بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایران را ترک کردند

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رسما اعلام کرد که گروه بازرسان این سازمان دیده‌بان فعالیت‌های اتمی از ایران خارج شده‌ و در راه بازگشت به وین، مقر سازمان، هستند.

آژانس روز جمعه، ۱۳ تیرماه، در پیامی در شبکه ایکس خبر داد که بازرسانش که در طول حملات اسرائیل در تهران به سر می‌بردند «در صحت و سلامت» از ایران خارج شده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران از قبل دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده بود و این گروه از بازرسان آژانس که به‌تازگی ایران را ترک کرده‌اند اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را نداشتند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG