لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴ تهران ۱۸:۳۷

زنده یک سرباز اسرائیلی به دلیل «جاسوسی برای ایران» در جنگ ۱۲ روزه تفهیم اتهام شد

به‌روز شده

پوشش زندۀ خبرهای درگیری و جنگ اسرائیل و ایران که بامداد ۲۳ خرداد با حملات گستردهٔ هوایی اسرئیل آغاز شد و اکنون در وضعیت آتش‌بس شکننده قرار دارد.

۱۷:۳۷

یک سرباز اسرائیلی به دلیل «جاسوسی برای ایران» تفهیم اتهام شد

رسانه‌های اسرائیلی روز پنجشنبه از تفهیم اتهام یک سرباز ارتش این کشور به دلیل «جاسوسی برای ایران» در زمان جنگ ۱۲ روزه با تهران خبر دادند.

روزنامه یدیعوت آحرونوت اعلام کرد که این سرباز اسرائیلی به گرفتن عکس و فیلم از رهگیری موشک‌های شلیک‌شده از سوی ایران و مناطقی که موشک‌ها به آن‌ها اصابت کرده بود، متهم شده است.

او روز پنجشنبه در یک دادگاه نظامی حاضر شد و پس از تفهیم اتهام، قرار بازداشتش تا سه‌شنبه آینده تمدید شد.

شین‌بت، سازمان امنیت داخلی اسرائیل، در بیانیه‌ای بدون اشاره به نام این سرباز اعلام کرد که او ویدئوهایی از سامانه‌های موشکی اسرائیل و مراکزی که در جنگ ۱۲ روزه هدف حمله موشکی قرار گرفتند، برای ایرانی‌ها ارسال کرده است.

به گفتهٔ این سازمان، «سرباز یاد شده اطلاعات جمع‌آوری‌شده در زمان انجام وظیفهٔ خود در نیروهای دفاعی اسرائیل را نفرستاده است» و افزود که هیچ‌یک از اطلاعات ارائه‌شده به ایران محرمانه نبوده است.

با این حال، بیانیه شین‌بت می‌گوید: «این یک رویداد بسیار جدی محسوب می‌شود که شامل تماس مستقیم بین یک سرباز ارتش اسرائیل و عناصر خارجی دشمن است».

صدور کیفرخواست برای یک شهروند دیگر

همزمان، برای یک زن شهروند اسرائیل به ظن اقدام علیه امنیت ملی در زمان جنگ با ایران کیفرخواست صادر شد.

طهانی ابوسمحان ۳۳ ساله که معلمی از اعراب مسلمان بادیه‌نشین طایفه «ابوقویدر» در منطقه جنوبی بئرشبع است، متهم شده که با «عوامل امنیتی ایران» ارتباط داشته و از پایگاه هوایی «نواتیم» در جنوب این کشور فیلم‌هایی از بلند شدن هواپیماهای جنگنده گرفته و به عامل ارتباطی خود منتقل کرده است.

به گزارش شبکهٔ ۱۲ تلویزیون اسرائیل، بر اساس این کیفرخواست، ابوسمحان همچنین به انجام «مأموریت‌های دیگر» و «اقدامات ضدامنیتی» برای ایران پیش از جنگ اخیر متهم شده است.

این مظنون ماه گذشته بازداشت شد و به طور رسمی متهم شده که در برابر ارائه اطلاعات، از ایران پول گرفته است.

گزارشی از اظهارات دو مظنون جدید در دفاع از خود یا وکلای مدافع آن‌ها منتشر نشده است.

سازمان امنیت داخلی اسرائیل و مرکز دیپلماسی عمومی این کشور روز چهارشنبه یک کارزار ضدجاسوسی بی‌سابقه‌ای را از طریق پخش آگهی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی آغاز کردند که به شهروندان اسرائیل هشدار می‌دهد در برابر «پول آسان» ممکن است «بهای سنگینی» بپردازند و به ۱۵ سال حبس و حتی حبس ابد محکوم شوند.

۱۵:۲۶

چهره محققان هسته‌ای در گزارش‌های تلویزیونی ایران شطرنجی شد

شبکه خبر صداوسیما در گزارشی که امروز پنجشنبه ۲۶ تیر از «پژوهشکده کشاورزی کرج» پخش کرد، چهره تمامی محققان زن و مرد هسته‌ای این پژوهشکده را که با آن‌ها مصاحبه شد، به‌صورت شطرنجی نشان داد.

موضوع این گزارش تلویزیونی «تلاش پنج ساله محققان هسته‌ای» برای «تولید واکسن دام تب برفکی» بر اساس «پرتودهی گاما» بود. واکسن‌های پیشین این بیماری دامی تا کنون بر اساس مواد شیمیایی بود.

رسانه‌های اسرائیل در جریان جنگ اخیر با ایران، گزارش‌هایی در خصوص عملیات «نارنیا» منتشر کردند که بر اساس آن، نهادهای اطلاعاتی و ارتش اسرائیل در طول سال‎‌ها دانشمندان هسته‌ای ارشد ایران را براساس اهمیت آن‌ها برای برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی طبقه‌بندی کرده بودند.

در طی ۱۲ روز جنگ ایران و اسرائیل، دست‌کم ۱۴ نفر از دانشمندان ارشد هسته‌ای و پژوهشگران مرتبط با این دانش در ایران ترور شدند.

شاخص‌ترین اقدام احتیاطی حکومت ایران در پی جنگ با اسرائیل به محرمانه نگاه داشتن نام فرمانده جدید قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء سپاه پاسداران مربوط می‌شود.

دو فرمانده پیشین این قرارگاه، غلامعلی رشید و علی شادمانی، در روزهای نخست و پنجم جنگ هدف پرتابه‌های ارتش اسرائیل قرار گرفتند کشته شدند.

۱۴:۰۴

گزارش ان‌بی‌سی نیوز از وضعیت سایت‌های ایران پس از بمباران آمریکا

شبکه ان‌بی‌سی نیوز آمریکا می‌گوید یکی از سه سایت هسته‌ای ایران که هدف بمباران ایالات متحده قرار گرفت، تقریباً به‌طور کامل منهدم شده، اما آسیب‌ها به دو سایت دیگر در حدی نیست که ایران نتواند در چند ماه آینده غنی‌سازی را در آن‌ها از سر بگیرد.

این شبکه در گزارش مفصلی که روز پنجشنبه ۲۶ تیر منتشر کرد، به‌نقل از پنج مقام فعلی و پیشین آمریکا نوشت این ارزیابی بخشی از تلاش‌های مستمر دولت ترامپ برای بررسی وضعیت برنامه هسته‌ای ایران پس از حملات اخیر است.

به‌گفتهٔ این شبکه، چهار نفر از منابع گفته‌اند این ارزیابی در روزهای اخیر به شماری از قانون‌گذاران آمریکایی، مقام‌های وزارت دفاع و برخی کشورهای متحد نیز ارائه شده است.

گزارش کامل را در لینک زیر بخوانید.


۱۲:۲۳

سفر وزیر دفاع اسرائیل به واشینگتن

وزیر دفاع اسرائیل برای نخستین گفت‌وگوی رودررو با همتای آمریکایی خود چهارشنبه‌شب ۲۵ تیر راهی واشینگتن شد.

به گفته منابع اسرائیلی، ییسرائل کاتس در مورد ادامه تهدیدات جمهوری اسلامی ایران، حملات مداوم شورشیان حوثی یمن به اسرائیل و تهدیدهای جاری برای کشتی‌رانی در دریای سرخ با پیت هگست، همتای آمریکایی‌اش، دیدار خواهد کرد.

این اولین بار است که آقای کاتس از زمان انتصاب به پست وزارت دفاع به سفر به آمریکا رفته است. دیدار او یک هفته پس از سفر رسمی چهار روزهٔ بنیامین نتانیاهو به واشینگتن است که در آن دو بار با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در مورد ایران و غزه رایزنی کرد.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، سرلشگر اودد بسیوک، رئیس اداره عملیات ارتش که از برنامه‌ریزان اصلی عملیات در جنگ اخیر اسرائیل در ایران بود، وزیر دفاع کشورش را در این سفر همراهی می‌کند.

سرلشکر بسیوک به‌خاطر ناکامی ارتش اسرائیل در مقابله با حمله گروه افراطی حماس در مهر سال ۱۴۰۲، از مقام خود کناره‌گیری کرد اما به دلیل انتصاب رئیس جدید ستاد ارتش اسرائیل و لزوم کمک به او در اداره جنگ اخیر با ایران، فعلاً در این مقام باقی مانده است.

۱۲:۱۳

درخواست رئیس قوه قضائیه ایران برای تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مربوط به اسرائیل

رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران در نشست با رؤسای کل دادگستری و دادستان‌های مراکز استان‌ها از آن‌ها خواست رسیدگی به پرونده‌های مربوط به اسرائیل را تسریع کنند.

غلامحسین محسنی اژه‌ای روز پنج‌شنبه ۲۶ تیر به مقامات قضایی تأکید کرد که «پرونده‌های مربوط به رژیم [اسرائیل] با هر اتهامی در اولویت باشد» و افزود که این موضوع شامل «هم پرونده‌های جدید می‌شود و هم قدیمی.»

شیرین عبادی، وکیل حقوق بشر و برنده صلح نوبل، در واکنش به این اظهارات محسنی اژه‌ای گفته است: « این یعنی صدای ناقوس اعدام‌های بیشتر.»

خانم عبادی در ادامه افزوده است که «به جای پاسخگویی و شفافیت، دستگاه قضایی به دنبال انتقام از مردم است؛ با سناریوسازی، شکنجه، اعترافات اجباری و احکام مرگ.»

رئیس قوه قضائیه هفته پیش هم در نشست شورای عالی این قوه درباره پرونده‌های جاسوسی برای اسرائیل گفته بود که رسیدگی به این پرونده‌ها تحقیقات زیاد نمی‌برد و از مقام‌های قوه قضائیه خواسته بود به این پرونده‌ها سریع‌تر و مرتب رسیدگی کنند.

در پی جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، تاکنون شش نفر در ایران به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام شدند.

هم‌چنین گزارش‌های زیادی از بازداشت شهروندان به اتهام همکاری با اسرائیل منتشر شده است.


۱۲:۰۱

سفارش جدید ارتش اسرائیل برای خرید موشک‌های «حتص»

وزارت دفاع اسرائیل امروز پنج‌شنبه ۲۶ تیر سفارش خرید موشک‌های «حتص» (یا «پیکان»، «آرو») از صنایع هوافضای اسرائیل را امضا کرد.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، امضای این سفارش خرید از سوی سرلشکر ذخیره امیر برعام، مدیرکل وزارت وزارت دفاع، نیروی محرک شتاب و سرعت برای تولید «مقادیر انبوهی» از این موشک‌ها در صنایع هوافضای اسرائیل خواهد بود.

موشک‌های «حتص» برای رهگیری موشک‌های بالستیک به کار می‌رود. اسرائیل در جنگ اخیر با ایران از صدها فروند از این موشک‌ها برای رهگیری ۵۵۰ فروند موشک بالستیک شلیک‌شده از ایران استفاده کرد.

سامانه دفاع هوایی «حتص» همچنین برای مقابله با موشک‌هایی که گروه حوثی‌های متحد ایران هر چند روز یک بار از یمن به اسرائیل شلیک می‌کند، به موشک‌ نیاز دارد.

سرلشگر برعام روز سه‌شنبه ۲۴ تیر در نشستی با شرکت مدیران صنایع نظامی و هوایی اسرائیل، گفت «در کنار موفقیت‌های جنگ اخیر با ایران، این درگیری چالش‌های پیچیده‌ای ایجاد کرده است».

او رد مورد این چالش‌ها توضیح بیشتری نداد اما افزود با توجه به تلاش جمهوری اسلامی ایران برای بازسازی توان از دست رفته خود، اسرائیل باید «به فوریت آماده باشد» و طرح تقویت توان خود را برای سال آینده و همچنین دهه آتی به سرعت آماده کند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، مدیران صنایع هوافضای اسرائیل، کمپانی‌های «رافائل»، «سیستم‌های البیت» و «تومر» در نشست روز سه‌شنبه شرکت داشتند.

حتص
حتص


۱۱:۲۱

لارا روزن: چشم‌اندازی برای از سرگیری مذاکرات ایران و آمریکا در آینده نزدیک دیده نمی‌شود

لارا روزن، روزنامه‌نگار آمریکایی که مذاکرات هسته‌ای را به‌طور تخصصی دنبال و گزارش می‌کند، به‌نقل از یک مقام ارشد آمریکایی نوشت ایالات متحده در حال حاضر چشم‌انداز روشنی برای ازسرگیری مذاکرات با ایران در آینده نزدیک نمی‌بیند.

به‌گفتهٔ روزن، دولت ترامپ در عین حال در حال رایزنی با متحدان اروپایی برای دستیابی به توافقی گسترده‌تر با ایران است.

دونالد ترامپ دو روز پیش گفت مقامات تهران «به‌شدت خواهان مذاکره‌اند» و در عین حال تأکید کرد که برای مذاکره با ایران عجله‌ای ندارد.

همزمان رسانه‌های اسرائیل هم گزارش دادند که این کشور از قدرت‌های اروپایی خواسته است بیش از این منتظر نماند و «مکانیسم ماشه» برای بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران را به سرعت فعال کنند.

یدیعوت آحرونوت شامگاه چهارشنبه ۲۵ تیر نوشت یک «مقام ارشد سیاسی» اسرائیل به دولت‌های آلمان، فرانسه و بریتانیا گفته است که «هیچ بهانه‌ای برای عدم استفاده از مکانیسم یادشده وجود ندارد و تمام بهانه‌هایی که تا کنون برای عدم کاربرد این سازوکار مطرح می‌شد، موضوعیت ندارد».

یدیعوت آحرونوت نام این «مقام ارشد سیاسی» کشورش را نبرده اما نوشت گیدئون سعار، وزیر خارجه اسرائیل، روزهای دوشنبه و سه‌شنبه این هفته با وزیران خارجه آلمان و فرانسه در حاشیه نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل دیدار کرد.

این گزارش افزود که بنیامین نتانیاهو نیز در مذاکراتش با سران کشورهای اروپایی درخواست کرده «مکانیسم ماشه» به سرعت علیه ایران اجرا شود.

با این حال، به‌نوشتهٔ یدیعوت آحرونوت، وزیران خارجه قدرت‌های اروپایی به اسرائیل گفته‌اند که اگر این سازوکار را سریعاً عملی کنند، این احتمال مطرح است که ایران غنی‌سازی اورانیوم خود را از ۶۰ درصد به ۹۰ درصد، که درجهٔ تسلیحاتی است، افزایش دهد.

مقامات اسرائیلی و اروپایی به‌طور رسمی در این باره اظهارنظر نکرده‌اند و رادیوفردا مستقلاً قادر به تأیید یا رد این گزارش‌ها نیست.

بپیشتر وب‌سایت اکسیوس به نقل از «سه منبع آگاه» گزارش داد که اروپا و آمریکا در جریان گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه آمریکا با همتایانش از فرانسه، آلمان و بریتانیا، آخرین روز ماه اوت (نهم مهرماه)، را ضرب‌الاجل مذاکرات جهت دستیابی به یک توافق جدید با ایران تعیین کرده‌اند و در غیر این صورت، «مکانیسم ماشه» فعال خواهد شد.

لارا روزن می‌گوید، با این حال، حتی در میان اروپایی‌ها نیز روشن نیست دقیقاً از ایران چه چیزی خواسته می‌شود. یک مقام اروپایی هم اذعان کرده که گفت‌وگوهای زیادی در جریان است ولی مطالبات هنوز شفاف نیستند.

در سوی مقابل، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، گفته است اروپا و آمریکا حق قانونی، سیاسی یا اخلاقی برای این اقدام ندارند. او با وجود این اعلام کرده تهران هنوز به دیپلماسی متعهد است اما تنها در صورتی به مذاکرات بازمی‌گردد که «به اثربخشی دیپلماسی اعتماد حاصل شود».

رهبر جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه، در اولین سخنرانی عمومی خود پس از جنگ با اسرائیل، ادامهٔ فعالیت دیپلماسی «با جهت‌گیری دقیق» را به‌موازات فعالیت نظامی تأیید کرد و آن را اقدامی «درست» خواند.

۱۰:۲۲

اصابت موشک به نیروگاه حیفا «۲۰۰ میلیون دلار» خسارت مالی بر جا گذاشته است

مجموعه شرکت‌های اسرائیلی «بَزان» که مالک یک پالایشگاه نفت و نیروگاه بزرگ تولید برق در بندر حیفا است، روز چهارشنبه ۲۵ تیر به بورس اسرائیل گزارش داد که این نیروگاه در جریان جنگ اسرائیل و ایران متحمل خسارت مالی به میزان حدود ۲۰۰ میلیون دلار شد.

در چهارمین روز از جنگ ۱۲روزه، یک فروند موشک بالستیک ایران به تأسیسات این نیروگاه اصاب کرد و موجب آتش‌سوزی شد. سه تن از نیروهای تخصصی آن نیز جان خود را از دست دادند.

حدود ۶۰ درصد از سوخت دیزلی موردنیاز برای حمل‌ونقل در اسرائیل و حدود نیمی از بنزین مصرفی در اسرائیل در مجموعهٔ «بَزان» تولید می‌شود.

بخش بزرگی از کار این نیروگاه و پالایشگاه به حالت عادی خود بازگشته، اما «بزان» اعلام کرده تعمیرات کامل تا دو ماه دیگر زمان نیاز دارد.

سایت اقتصادی «کالکالیست» چهارشنبه گزارش داد که مجموعهٔ «بَزان» به‌خاطر آسیب مالی واردشده، تاکنون از صندوق ویژهٔ غرامات دولت اسرائیل، ۴۸ میلیون دلار برای جبران خسارات دریافت کرده است.


حدود ۵۰ هزار پروندهٔ درخواست غرامت

به گزارش رسانه‌های اقتصادی اسرائیل، شهروندان اسرائیلی بابت خساراتی که در جنگ با ایران دیده‌اند، ۴۹ هزار و ۹۴۳ پرونده برای دریافت غرامت مالی از صندوق ویژهٔ غرامات دولت اسرائیل به وزارت دارایی این کشور ارائه کرده‌اند.

۳۹ هزار و ۹۳ پرونده برای دریافت غرامت بابت آسیب به خانه و ساختمان‌ها، پنج هزار و ۵۲ پرونده برای خسارت به خودروها و پنج هزار و ۶۰۹ پرونده برای آسیب به وسایل خانه‌ها بوده است.

این پرونده‌ها جدای از صدها هزار درخواست دیگر صاحبان کسب‌وکار اسرائیلی از دولت بابت کاهش درآمدشان در روزهای جنگ با ایران است.

وزارت دارایی اسرائیل به صاحبان هر نوع کسب‌وکار که به‌خاطر جنگ، درآمد کمتری نسبت به دورهٔ مشابه دو سال قبل یا پارسال داشتند، غرامت پرداخت می‌کند.

پرداخت غرامت در اسرائیل یک رویهٔ عادی در جنگ‌ها است. وزارت دارایی این کشور میلیاردها دلار نیز به مردم و صاحبان مشاغل بابت آسیب واردشده از حملهٔ گروه افراطی حماس به اسرائیل که منجر به جنگ گسترده شد، پرداخت کرده است.


۰۵:۱۵

فرودگاه اصفهان بعد از ۳۴ روز بازگشایی می‌شود

سازمان هواپیمایی ایران اعلام کرد فعالیت فرودگاه بین‌المللی اصفهان بعد از ۳۴ روز توقف بازگشایی شده و پروازها از پنجشنبه ۲۶ تیر برقرار می‌شود.

بر اساس اطلاعیه این سازمان فعالیت فرودگاه اصفهان ۲۴ ساعته و «بدون محدودیت» خواهد بود.

این فرودگاه در جریان جنگ ایران و اسرائیل چند نوبت مورد حمله قرار گرفت و سازمان هواپیمایی می‌گوید پس از «رفع محدودیت‌های پروازی و آماده‌سازی زیرساخت‌های کلیدی» آماده فعالیت شده است.

۰۲:۱۸

وال‌ استریت جورنال: ایران در جریان جنگ با «آزمون و خطا» توانست از دفاع هوایی اسرائیل عبور کند

روزنامه وال‌ استریت جورنال روز چهارشنبه ۲۵ تیر در گزارشی نوشت که ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه موفق شد با تغییر تاکتیک‌های پرتاب و شناسایی، «شکاف‌هایی» در سامانه دفاع هوایی اسرائیل از طریق «آزمون و خطا» بیابد و موشک‌های خود را عبور دهد.

در این گزارش به نقل از کارشناسان سامانه‌های دفاع هوایی که تصاویر بقایای موشک‌ها و اطلاعات منبع‌باز را تحلیل کرده‌اند، آمده که تهران شروع به شلیک موشک‌هایی پیچیده‌تر و با برد بلندتر از «مناطق مختلفی» در عمق خاک ایران کرد و توانست زمان‌بندی، روش‌های حمله و توزیع اهداف در اسرائیل را با موفقیت تنظیم کند.

در این گزارش آمده است: «با گذشت زمان در جریان جنگ، تعداد موشک‌های شلیک‌شده کاهش یافت، اما دقت و اصابت آن‌ها به اهداف بیشتر شد.»

در جریان این جنگ که با حملات اسرائیل به فرماندهان نظامی، دانشمندان هسته‌ای و اهداف نظامی ایران در روز ۲۳ خرداد آغاز شد، ایران به شکل مداوم با استفاده از موشک‌های بالستیک و پهپاد به اسرائیل حمله کرد. اسرائیل می‌گوید اغلب این پرتابه‌ها را رهگیری و ساقط کرد. اما تعدادی از موشک‌ها در شهرهای مختلف اسرائیل فرود آمدند و خسارات و تلفاتی به جا گذاشتند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG